Angliába jöttem, mesterségem címere: mérnök

Szoftvermérnök vagyok, 2008-ban végeztem a BME-VIK-en. 2011 tavaszán úgy döntöttem Budapestről Londonba teszem át a székhelyem és szerencsét próbálok a szakmában. Kalandjaimról olvashattok itt.

Friss topikok

  • RealJohn: @Tvirag: igazán köszönöm! :) (2012.02.27. 23:25) Villámsztori I.
  • RealJohn: @JoliMama: Végül is nem volt rá szükség, a metró magához tért ma reggelre. Pontosan beértem, ahogy... (2012.02.06. 17:42) Életünk napjai
  • RealJohn: @JoliMama: Köszönöm szépen! Mindig jól esik hazamenni :) Hamarosan írok majd megint, ne gondoljáto... (2012.01.08. 23:59) A munka világa
  • RealJohn: Mondtam én Tamás, hogy sört nem szabad rád bízni, abból sokáig nem marad... :) A helyzet az, hogy ... (2011.04.28. 09:27) Élmények, csokorban
  • ogyp: Gratula! Udv.: ogyp (2011.04.20. 17:44) Siker!

Címkék

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Kis színes

2011.05.23. 23:05 RealJohn

"Riadó-riadó,
kezdődik a Híradó..."

/Bobafett: Híradó/

A világ történései megunhatatlanok, főleg, ha olyan emberekkel vagy körülvéve, akik ezeket a történéseket teljesen más szemszögből nézik, mint te. Nem mondom, hozzáállásban van még mit tanulni, ami azt illeti, már ragadt is rám, vagyis úgy gondolom. Nézzük, mi érdekelte itt az embereket, vagy mi engem.

A már említett és előre nem jelzett tavaszi szünet alatt többen lettünk egy királyi párral és kevesebben egy Bin Ladennel (lásd majd lentebb dalszöveg: "megtalálták Bin Ladent"). Mindkét esemény komoly visszhangot váltott ki, és mindkettő erősen érdekelte a rendvédelmi szerveket is. Nem véletlen, hogy mi például nem mentünk ki a házból sem az esküvő idején, csak később este, egy rövid sétára, a belvárosnak pedig közelébe sem. Egyikőnknek sem volt kedve a tömeggel küszködni, mert higgyétek el, az volt. Amik talán otthonra nem jutottak el és ezért kiemelném, azok az apróságok elemzése, amiben az angolok nagyon jók. Például az újság még ma (május 23.) is írt arról, mennyit röhögnek az emberek az esküvő óta ezen a kalapon:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kemény, mi? És nem hiszitek el, 81 ezer fontért eladó ez a kalap! Éppen aktuális árfolyamon 25 millió 110 ezer magyar forint. Egy kalapért. Ezek a kedves angol népek egyébként rögtön el is nevezték ezt a kalapocskát wc-deszkának, ha jól megnézitek szemből az alsó részét, tényleg olyan alakja van. (Ha valakinek kell a kalap állítólag ebayen megtalálja.)

A másik ami nekem feltűnt, az bizonyos férfi kollégák reagálása. Természetesen a menő itt is az volt kockakörökben, ha valaki tudomást sem vett az egészről, és látványosan nem nézte a ceremóniát, majd hétfőn ezzel mindenkinek eldicsekedett. (Fogadjunk, Csepikém, hogy ugyanezt csináltad!) DE! Voltak ugyanakkor srácok (nem buzik) akik között ilyesmi csevegés folyt: "Láttad azt a ruhát öregem? [Kate ruhájáról.]" "Láttam, gyönyörű volt!" "Szerintem is, lenyűgöző!" Helyben született originál angolok (akár férfiak, akár nők), órákat képesek erről beszélgetni. Azt már tényleg csak röviden teszem hozzá, hogy az a ballépés, hogy David Beckham rossz oldalra tűzte fel az érdemrendjét, szintén közröhej tárgyává vált.

A Bin Laden dolog már nem is jelentett annyira komoly beszédtémát. Úgy értem persze, tele volt vele a hírek napokig, és azóta is lehoznak az újságok egy-egy idevágó cikket, de itt nem volt akkora (sőt, semekkora) banzáj, mint az USA-ban, ahol a sok agymosott majom utcára tódult bulizni, hogy "igen elkaptuk". "Go back to bed America, your government is in control again!" [Lehet visszafeküdni Amerika, a kormány újra irányítja az életet!] - ezt már én teszem hozzá. Mindenesetre a mindenféle készültségeket megemelték. Persze a rendőrségnek már másnap eredményt kellett produkálnia, úgyhogy rögtön le is tartóztattak 4 szerencsétlen arabot, akik összesen annyit követtek el, hogy egy atomerőmű mellett 30km-rel haladó autópályán mentek A-ból B-be, és közben a rossz oldalra néztek ki az autóból. Több sem kellett a derék Scotland Yardnak, már kenték is őket az aszfaltra. Ahogy a BBC honlapján olvastam, az összes vád annyi volt, hogy "gyanúsan az erőmű felé fényképeztek". Szerencsétlenek, kellett nekik bevándorolni, maradtak volna otthon kecskét b... tenyészteni.

Arról, hogy a kollégák hogyan látják az őket körülvevő világot, kiváló információszerzési lehetőség a közös céges kocsmázás. Bár korábban azt hittem, ez havonta történik, azóta megtudtam, hogy van az informatikus csapatnak egy törzshelye, ami szigorúan másik kocsma, mint a sales-es emberek törzshelye, és ott minden pénteken munka után szokás legurítani 1-2-...n+k sört. Igazából csak közhelyekkel tudok szolgálni:

- a kollégák legalább fele nem tudta, hogy Magyarország az EU tagja;
- senki nem tudta, hogy mi vagyunk a soros elnökök;
- nem tudták, hogy nincs eurónk;
- fogalmuk nem volt a médiatörvényes és a magánnyugdíjas balhékról;
- viszont mindenki olvasta a múlt heti sztorit, hogy 2007-ben a Gellért fürdőben tartott szexpartival jutalmazta dolgozóit egy német biztosítótársaság.

Összkép: nem tudjuk, hogy mi folyik ott, de kurvát biztosan lehet szerezni, ha egyszer arra járunk! Ja és taxiba csak magyarul beszélő emberrel szállunk.

Persze, nem Magyarország a körülvevő világ, de én főleg a minket is érintő információkra igyekeztem figyelni. Hogy pozitívumot is említsek: többen hallottak arról, milyen jók a magyar műszaki szakemberek, egy srác pedig, mikor megtudta, hogy magyar vagyok, úgy reagált, hogy "Akkor te biztosan vágod a Linuxot, mert ott keleten az emberek inkább azt teszik fel, mint hogy operációs rendszerért fizessenek." A spórolós mindenünket!

Általánosan megfigyelhető a tisztességesen nevelt, tanult és civilizált lakosság körében, hogy a szabályok azért vannak, hogy az életet egy normális mederben tartsák, ezért betartásuk legalább is hasznos. Amikor vidám történetet próbálok mesélni kocsmázáskor arról, hogy hallottam emberről aki mesélte, hogy egyszer elhajtott egy olyan ember háza előtt akiről úgy gondolták, hogy már megkerült valami szabályt (Magyarországon), akkor nem nevetést kapok válaszul, hanem értetlenkedő tekinteteket. Nem tudom érezhető-e, arra akarok kilyukadni, hogy, szerény érzékelésem és megítélésem szerint, a csalás itt nem a polgárok mindennapi sportja, hanem bűncselekmény.

Erről jut eszembe, a tömegközlekedés váltott, 1000 fontra emelték a bírságot, ami már 310 ezer forintnak megfelelő összeg. Nem hinném, hogy így már akárkinek is megéri lógni. Ja, és priuszt is csinálnak belőle. Ha olvassa ezt olyan magyar, aki lógott már a londoni metrón, mesélje már el, hogy csinálta! Nem kipróbálni akarom, csak elképzelni nem tudom, hogyan lehet.

És akkor hírek a nagyvilágból, Bobafett tolmácsolásában:

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://angliabajottem.blog.hu/api/trackback/id/tr732927550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása